Bedrijvenpagina

Loodgieters bedrijven

Een loodgieter Amsterdam is een grote noodzaak in onze moderne samenleving. Er worden steeds meer nieuwe huizen gebouwd en voor de aanleg van alle gas en water leidingen en installaties heb je dus een loodgieter nodig. Ook wanneer je een mooie oude woning hebt gevonden zal je een goede loodgieter nodig hebben.  Maar hou er wel rekening mee, oude huizen zijn brand gevoelig. Dus als u de loodgieter roept moet die uiterst voorzichtig te werk gaan vooral als men met een brander moet werken bijvoorbeeld als er leidingen gesoldeerd moeten worden. Want zoals je weet in oude huizen heb je ook veel oude en drogen stoffen, kranten of andere droge brandbare spullen. Maar des al niet te min zal het geen probleem moeten zijn als u met een professionele loodgieter te maken heeft. Die weet uiteraard waarmee hij te maken heeft.

Aansluitingen

Bij het aansluiten van waterleidingen zal de loodgieter Utrecht ook in acht nemen dat bij er eerst van groot naar klein wordt aangesloten. Dit is van belang om geen last te krijgen van die hinderlijke verstoppingen. Ook bij het aansluiten van de warmwaterleiding zal de loodgieter ervoor zorgen dat de leidingen niet te strak over de vloer lopen, want dan krijg je het probleem dat het na verloop van tijd kan gaan tikken en dat is een heel hinderlijk geluid.de goede  loodgieter weet dat bij het aanbrengen van de warmwaterleidingen er een speling van 10 millimeter moet zijn tussen vloer en leiding. Ingeval de leiding wordt weggestopt in de muur men noemt dat inbouw leidingen dan behoren die leidingen te worden voorzien van een zogenaamde mantelbuis.

Wanneer men in een oud huis de gasleidingen gaat vernieuwen zijn er regels waaraan de loodgieter zich moet houden. Deze regels staan vervat in het bouwbesluit. De loodgieter Rotterdam zal dan de gasleiding ook wikkelen in een mantelbuis. Deze buis loopt in de meeste gevallen loopt vanuit de meterkast naar de gasleiding. Met deze werkwijze heeft men geprobeerd dat, wanneer er een lekkage optreedt dat het makkelijk geroken kan worden  en dat men er zeker van is dat het gas zich niet zal gaan ophopen tussen de vloeren of tussen de plafond platen. Deze gevaarlijke situatie kan uiteraard leiden tot een ongewilde explosie. En dan heb je dan wel de poppen aan het dansen. Alles in een keer weg!

Vernieuwen en vervangen

Heel veel oude huizen hebben nu eenmaal een charme waarbij de waterleidingen en afvoerbuizen te zien zijn boven de vloer. In de meeste gevallen zullen ze zijn vervaardigd van koper. En onder de vloer heb je de loden pijpen natuurlijk. Nou, wanneer het huis aan vernieuwing toe is zal de loodgieter deze buizen vervangen. Dat moet ook omdat men moet voldoen aan de nodige eisen en voorwaarden. Hou er ook rekening mee dat de loodgieter dus alle vrijheid krijgt om zijn werk naar behoren te doen. Tenslotte is het voor uw eigen veiligheid. Oude huizen zijn heel erg mooi maar ook heel erg gevoelig. Wees er zuinig mee. Een goede loodgieter Den Haag vind je hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll To Top